Czekoladowa Gryczanka

Kasza gryczana na śniadanie? Wykluczone! Nigdy...

Chociaż? Może przynajmniej raz spróbuję?
Tym bardziej, że została porcja z wczorajszego obiadu. Ale tak na śniadanie? Hmm... Zaryzykujmy!
Kto nie ryzykuje, nie je dobrego śniadania. Wyjątkowe połączenia smaków. Zainspirowana tym przepisem: gryczanka stworzyłam własną wersję smacznego śniadania.



Składniki:
  • 1/2 woreczka kaszy gryczanej
  • 1/4 szklanki mleka
  • trochę gorącej wody
  • 1łyżka karobu (może być kakao)
  • banan
  • parę truskawek, jeżyn
  • 1łyżka jogurtu
  • miód
  • cynamon







Plan działania:

1. Kaszę, mleko, gorącą wodę, banan, karob, cynamon zblendować.
2. Truskawki i jeżyny podgrzać z odrobiną wody, wymieszać z miodem.
3. Przełożyć gryczankę do michy, dodać jogurt, polać sosem truskawkowo-jeżynowym. 









SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

maszkiety...

fioletowe szaleństwo!

Dawno, dawno temu... czyli bojka o dziołszce, kera ni chciała jeść :)