Czekoladowa Gryczanka
Kasza gryczana na śniadanie? Wykluczone! Nigdy...
Chociaż? Może przynajmniej raz spróbuję?
Tym bardziej, że została porcja z wczorajszego obiadu. Ale tak na śniadanie? Hmm... Zaryzykujmy!
Kto nie ryzykuje, nie je dobrego śniadania. Wyjątkowe połączenia smaków. Zainspirowana tym przepisem: gryczanka stworzyłam własną wersję smacznego śniadania.
Składniki:
- 1/2 woreczka kaszy gryczanej
- 1/4 szklanki mleka
- trochę gorącej wody
- 1łyżka karobu (może być kakao)
- banan
- parę truskawek, jeżyn
- 1łyżka jogurtu
- miód
- cynamon
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjER1HTuy1a6894D2E14spcgcMEHFPa8EhC1ZJ5qt-X0wW6cXNWKf3Y0vwOzvbRxaryqefC8AycSwe7ghboVP_ImWRmGZdEsk8LNA1NL7J9kT8Hb6x02BEOXpiyQfq9aaysJMhldrirFc/s320/DSC_0408.jpg)
Plan działania:
1. Kaszę, mleko, gorącą wodę, banan, karob, cynamon zblendować.
2. Truskawki i jeżyny podgrzać z odrobiną wody, wymieszać z miodem.
3. Przełożyć gryczankę do michy, dodać jogurt, polać sosem truskawkowo-jeżynowym.
SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz