marchewkowe pankejki
Marchewkowe pankejki?!
Po ochocie na pierogi, przyszła, żeby nie powiedzieć napadła, chęć na marchewkę. Ale nie taką banalną do chrupania, ale marchewkę w wersji wyjątkowego, niepowtarzalnego, rozpieszczającego kubki smakowe śniadania. Całą noc myślałam, przeszukiwałam internety, aż znalazłam takie placki w wersji fit (marchewkowe pankejki).
Wprawdzie poranna pobudka w wakacje nie istnieje, ale jak się śnią takie pyszności, to można ewentualnie pofatygować się nieco wcześniej w opuszczaniu łóżkowych pieleszy.
Składniki:
60 g płatków owsianych
1 dojrzały banan
1 starta na małych oczkach marchewka
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
1/2 szklanki mleka
Polewa:mus malinowy i syrop daktylowy
odrobina oleju kokosowego do smażenia
Komentarze
Prześlij komentarz