Truskawki + kruszonka
Truskawki zapiekane pod kruszonką
Bardzo smaczne, proste i szybkie do zrobienia. Obłędne w smaku. W sam raz na sobotnie śniadanko. W oryginalnym przepisie są czereśnie, ale skąd wziąć czereśnie w maju? Zmieniłam na truskawki. Przepis pochodzi z magazynu "Be active".
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- garść truskawek
- 3łyżeczki oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki miodu
- łyżeczka soku z cytryny
Miód, sok z cytryny, olej i płatki delikatnie połączyć za pomocą blendera. Piekarnik nagrzać do 180stopni. Owoce rozkroić, przełożyć do małego naczynia żaroodpornego (kokilki), posypać kruszonką i zapiekać 20 minut.
SMACZNEGO ...
Komentarze
Prześlij komentarz