Truskawki + kruszonka


 Truskawki zapiekane pod kruszonką

Bardzo smaczne, proste i szybkie do zrobienia. Obłędne w smaku. W sam raz na sobotnie śniadanko. W oryginalnym przepisie są czereśnie, ale skąd wziąć czereśnie w maju? Zmieniłam na truskawki. Przepis pochodzi z magazynu "Be active".

Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • garść truskawek
  • 3łyżeczki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki miodu
  • łyżeczka soku z cytryny

Miód, sok z cytryny, olej i płatki delikatnie połączyć za pomocą blendera. Piekarnik nagrzać do 180stopni. Owoce rozkroić, przełożyć do małego naczynia żaroodpornego (kokilki), posypać kruszonką i zapiekać 20 minut.


 SMACZNEGO ...



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

maszkiety...

fioletowe szaleństwo!

Dawno, dawno temu... czyli bojka o dziołszce, kera ni chciała jeść :)