Tęskniłam...
Och, jak ja się stęskniłam za pisaniem... Bo szaleć w kuchni, to dalej szaleję! Zdjęcia dalej robię. Zimne posiłki, też nadal jem 😄. Najwyższy czas reaktywować bloga. Po ponad rocznej przerwie, to wcale nie jest takie proste. Przy okazji obiecałam sobie i moim Uczniom (pozdrowienia dla Was), że kiedyś ogarnę miliony zdjęć i podzielę się przepisami. Kiedy, jak nie w wakacje?
Zapraszam na wytrawne gofry z cukinii. Przepis zmodyfikowany przeze mnie, zaczerpnęłam stąd: gofry z cukinii.
Co nam będzie potrzebne:
- 1 duża cukinia lub dwie małe (500g)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka (ja dałam 1/4 szklanki mleka i 1/4 szklanki maślanki 😉)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 6 łyżek sera (u mnie cheddar)
- koperek, bazylia, szczypiorek (na bogato sypałam, bez umiaru)
Plan działania:
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz