Buraki zdominowały moją kuchnię, lodówkę, posiłki! 💘 Królują na śniadaniu, lunchu, kolacji. Do jedzenie i picia są doskonałe. Tym razem zapraszam na mój pierwszy, genialny, niezależny, autorski pomysł na smaczną, sycącą i kolorową kolację. Dobrze jest upiec buraki wcześniej w sreberku, mnie to zajmuje około 90-120 minut w temperaturze 180 stopni. Buraki po ostudzeniu należy obrać, pokroić w kostkę, skropić cytryną. Co potrzebujemy? SAŁATKA: dwie, trzy garści rukoli jeden większy burak upieczony w sreberku pół miękkiego awokado 1/4 mango 1/4 zielonej papryki 1/4 sera typu camembert kilka borówek kilka kropel soku z cytryny szczypta soli himalajskiej SOS BALSAMICZNY: łyżka oliwy 1/2 łyżki octu balsamicznego łyżeczka miodu łyżeczka musztardy kilka kropel soku z cytryny No to działamy: 1. Poukładać rukolę, pokrojonego buraka, paprykę, awokado, mango, ser camembert, borówki. 2. Buraki i awokado skropić z sokiem z cytryny, oprószyć solą himalajską. 3...
Przydałyby się proporcje, info czym miksujesz i jak długo :)
OdpowiedzUsuńOczywiście - poprawię się :D
Usuńzwykły mikser z nogą do blendowania, krótko, ale intensywnie do połączenia składników.
Ależ tu smacznie i pięknie, gruszkowy brzmi najcudowniej chyba:)
OdpowiedzUsuńAleż tu smacznie i pięknie, gruszkowy brzmi najcudowniej chyba:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńKoktajle są nie do znudzenia :)