Legendy głoszą...

Malinowa owsianka z chia


... że podobno blogerzy kulinarni zawsze jedzą zimne posiłki. Gotowanie, dekoracja, sesja zdjęciowa posiłku pochłaniają dużo czasu, a jedzenie w tym czasie złośliwie stygnie. Czy rzeczywiście tak jest? Nic mi na ten temat nie wiadomo ;) Nie mniej jednak wiem, w jaki sposób to można obejść... Od razu przygotować posiłek na zimno :) Takie było dzisiejsze śniadanie. Po bałkańskich podróżach z różnorodnością produktów, ogromnym wyborem, nowymi smakami zatęskniłam za czymś "starym", oklepanym, po prostu owsianym.




Przepis, udoskonalony przeze mnie, pochodzi z sierpniowego magazynu BA. Pozwoliłam sobie dodać banana, ponieważ maliny z jogurtem wydawały mi się mało słodkie. Migdały zmieniłam na już poszatkowane zamiast w całości. Do tego szklanka świeżo wyciskanego soku z pomarańczy i wielozbożowa kawa Inka... 





Składniki:
- banan
- garść malin - 80g
- jogurt naturalny - 150g
- 3 łyżeczki nasion chia
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka posiekanych migdałów

Plan działania:
Jogurt zmiksuj z malinami, zalej chia i wymieszaj - odczekaj ok. 30 minut. Posyp płatkami, migdałami, udekoruj malinami i miętą. 





SMACZNEGO!!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

maszkiety...

fioletowe szaleństwo!

Ze słodyczy to lubię buraki...